30 April 2008

Perhimpunan untuk tuntut Khir Toyo dan Isteri pulangkan duit rakyat

oleh aminiskandar

Setelah hampir sebulan lebih, Pakatan Rakyat mengambil alih Selangor dari Barisan Nasional, perhimpunan pertama menentang rasuah Khir Toyo dan isteri akan diadakan.

Perhimpunan di Masjid Negeri Shah Alam yang akan diadakan selepas solat Jumaat pada 2 Mei 2008 ini akan membawa kepada Laporan Terhadap BPR mengenai rasuah dan penyelewengan Khir Toyo dan isterinya sewaktu Selangor dibawah Barisan Nasional. Sila klik disini untuk maklumat lanjut.

Khir Toyo yang kini sedang berbalah dengan Samy Vellu dalam isu perobohan kuil akan berhadapan dengan satu lagi kontreversi selepas laporan rasuah ini dibuat.

Menurut sumber dalaman Pakatan Rakyat Selangor, laporan rasuah ini baru yang pertama. Selepas ini akan ada banyak lagi laporan rasuah yang akan dibuat keatas Khir Toyo, isteri dan keluarga.

Dengan kerjasama yang diberikan oleh pegawai-pegawai kerajaan negeri Selangor dan orang-orang Umno yang anti kepada Khir Toyo, politik di Selangor akan menjadi lebih menarik.

Kalau sebelum ini Khir Toyo menggunakan “isu babi” bagi mempermain-mainkan Pakatan Rakyat Selangor, isu rasuah dan penyelewengan beliau akan menjadi cabaran utama kepada Ketua Pembangkang negeri Selangor tersebut.

Toyo… Toyo….

Tiada ulasan: