22 Mei 2008

Laporan Polis BERSIH dan NIEI berhubung isu Dakwat Kekal

Oleh Amin Iskandar

BeritaHari ini, Gabungan Pilihanraya Bersih dan Adil (BERSIH) dan National Institute for Electoral Integrity (NIEI) membuat laporan polis terhadap Perdana Menteri, Ketua Polis Negara, Ketua Hakim Negara dan Pengerusi SPR dalam isu konspirasi pembatalan penggunaan dakwat kekal empat hari sebelum pilihanraya.

BERSIH diwakili oleh Faisal Mustaffa dan NIEI diwakili oleh saya sendiri. Turut bersama-sama kami dalam membuat laporan polis pada hari ini ialah calon parlimen Rembau dalam PRU 12, Badrul Hisham Shaharin.

Kami membuat laporan polis ini oleh kerana percaya terdapat konspirasi terancang oleh keempat-empat penama diatas dalam usaha untuk membatalkan penggunaan dakwat kekal dalam pilihanraya lalu.

Tambahan lagi, wang rakyat sebanyak RM 2.4 juta telah dibelanjakan untuk membeli dakwat kekal dari India tetapi tidak digunakan dan mungkin disimpan dalam “stor SPR” merupakan satu pembaziran wang rakyat yang harus dikutuk.

Dibawah ialah video laporan polis tersebut yang diambil dari Malaysiakini:

1 ulasan:

AnakMudaParlimenBatu berkata...

Tahniah buat anda semua kerana telah membuat laporan polis terhadap isu ini. Isu telah melarat dengan kenyataan Pak Syed tentang isu dakwat dan aku ada terbaca di Suara Keadilan mengenai Pak Rashid ini menyatakan isu tidak mengguna dakwat atas arahan kabinet.

apa cerita SPR ini, patut ia sebuah badan bebas yang tidak dipengaruhi mana-mana pihak, kalau dah penipu macam ini, baik panggil badan bebas luar menjaga pilihanraya kita.

Rakan2
Jangan Lupa layari blog saya di http://khairilazuar.wordpress.com
bagi komen setiap artikel yang saya tulis. …ada artikel baru