31 Julai 2008

Anwar Bersalah!!!

Hei!!! Ini bukan aku yang kata, tapi orang nombor dua dalam polis. Yang nombor satu tak tau mengeram kat mana, tiba-tiba orang nombor dua berkokok mengatakan Anwar bersalah!

Bila reporter tanya, dia jawab," Berhubung dengan siasatan dakwaan terhadap Dato Seri Anwar Ibrahim, yang telah melakukan kesalahan liwat, pihak polis masih lagi menjalankan penyiasatan...."

Kalau aku la jadi Anwar, dah lama aku sagat mulutnya dengan tempurung jantan.

Macam ni ka kenyataan seorang yang bakal jadi IGP? Tak dak akai langsung. Kalau masih dalam penyiasatan, macam mana boleh dikatakan telah melakukan kesalahan liwat? Kalau macam tu, tak payah pi court la. Depa cipta saksi, depa buat tuduhan dan depa yang jatuh hukum. Ni pakai undang-undang mana? Undang-undang sendiri kot?

Anwar dah cakap...lepas ni dia mungkin ditangkap. Apakah demonstrasi rakyat akan bermula?

Demonstrasi cyber sudah bermula. Banyak blog-blog reformis dah kena belantan FRU. Aku pun terpaksa berlindung kat masjid republikkata, tapi nanti sat.......jangan ingat dengan pancutan air asid tu akan menyebabkan kami lari. Ya..kami cuma berundur setapak..tapi akan kembali dengan kekuatan yang lebih bersemangat lagi.

17 ulasan:

Anon berkata...

MEMANG BOHONG ! SEE HIS BODY MOVE HERE MOVE THERE TAK SELESA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Suhaimi Said berkata...

Drama ini mempunyai pengarah yang sama, tetai pelakonnya nampak langsung tak akin diri.

thaqif berkata...

Kalau benar-benar bersalah pun aku lebeh rela homo menjadi PM,berbanding pembunuh,perasuah, dan kaki pompuan sekali gus.

Tanpa Nama berkata...

Ya lah. Dekat Malaysia bukan lagi Polis dipaggil "Polis DiRaja Malaysia". Sekarang mereka dikenali "POLIS RAJA DIMALAYSIA"

DIA POLIS DIA MENTERI, DIA RAJA.

suresh

Mat Saman Kati berkata...

OK. Anwar dah buat announcement nak bertanding di Ptg Pauh.

Jangan lupa. Satu lagi kejutan akan berlaku dalam masa terdekat ini.

thaqif berkata...

MSK,

Kalau dibaca ulasan dr pakar diMalaysiakini hari ni,dan kalau betul-betul tak ada konspirasi,pihak AG menghadapi jalan sukar utk mensabitkan Anwar.Tapi,sekarang polis dah buat keputusan sebelum pendakwaan pun lagi,mereka tak sebut lagi 'tertuduh' sebaliknya terus mengatakan Anwar melakukan sodomi.Kalau bukan konspirasi apa lagi?.

johar faizal berkata...

Cakap pun gagap2 macam hafal skrip je, dan takda selfconfident. Cam ni kredibiliti Timbalan KPN.

Dah bagi statement kata anwar bersalah, pertuduhan pun belum buat lagi, baru dalam siasatan.

Ini jenis pengamal undang2 kaldai, sendiri kuatkuasa undang2 sendiri tak faham. Apa punya bhaghal da...

Betul la, ini negara di kuasai oleh Polis Raja Di Malaysia.

Suresh, wa sambung satu lagi boleh ka?
DIA POLIS DIA MENTERI, DIA RAJA, DIA JUGA HAKIM LO..... SEMUA GILA, GILA APA? GILA BABI DAN GILA KUASA

Mat Saman Kati berkata...

Memang depa dah tak ada modai. Modai yang depa ada hanyalah menipu. Bakri Zinin pi mana pulak? Mungkin dia dah tak boleh handle kot?

johar faizal berkata...

Bakri Zinin pi mengeram dengan KPN, tengah dok garu kepala, fenin..fenin...

KPN garu kepala pasai BPR, Bakri garu kepala pasai orang tak mau dengaq cakap dia, ni kira kes merajuk la ni... tu anak paktail yang tak cukup setahil tu ada ka tak dak tak tau la, nanti tak cukup korum pulak.

Ha..Ha..ha... macam cerita polis dalam filem Tamil pulak...

Tanpa Nama berkata...

Salam msk

Apa yg tak kena - 'them bastards' merah mata with your blog !!! Ni lah cyber rempit takda kerja lain.

Jangan kecik hati msk but I'm sure that is not going to stop the good work you do and that of like minds.

Saya tak pakar sangat msk, but kalo masuk forum boleh tanya sapa-sapa 'expert' to undo problem.

Masa tak mengizin, take care for now.

Casper

matsamankati berkata...

Thanks casper,

ada member bagi tumpang ni pun kira OK la. Ya, thanks to all yang bagi advice, but I just don't have the time to deal with all these bastards.

I SHALL RETURN

IbnAbdHalim berkata...

Apakirapun Anwar mesti dihalang dari bertanding. Itu matlamat UMNO/BN. Syed Hamid nampak kian bersemangat. Timbalan KPN dah main peranan sebab puppetmaster(KPN) tak mahu kelihatan terbabit walaupun memang ia terbabit. Yang tak cukup setahil yang bercokok di Jabatan Peguam Negara dok bagi arahan dari 'belakang' si Saiful.

Jahat sungguh depa ni semua.

OfficeBoyTingkat4 berkata...

MSK, hang bagi email.ada benda nak bincang sikit

Suhaimi Said berkata...

Cuba tengok senario ini. Dr Mohamed Osman dah periksa budak upahan Naib tu. Dia kata tak ada sodomi.

Polis kata ada. Apa bukti?

Pentadbir Pusrawi kata Dr Osman tu bukan doktor pakar dan dia pun tak examine tentang sodomi.

Tapi Polis bukan main siasat lagi doktor ni. Kalau dia tak examine ttg sodomi,polis nak siasat buat apa? Menghabiskan masa dan wang rakyat aje!

Dr Mohamed ni bukan doktor pakar tapi Pegawai Perubatan aje?

Orang kampong tahu tak bahawa Pegawai Perubatan itu adalah seorang doktor, bukan yang lulus STP atau BA Bahasa Melayu. Dia lulus MBBS.

Dah berapa lama kah Doktor Mohamed menjadi dan beramal sebagai seorang doktor?

15 tahun!!!!!!!

Aku dah kerja sebagai lawyer hampir 35 tahun dan dah berpuluh-puluh kes rogol yang aku dah wakili Orang Kena Tuduh.

Lapuran Perubatan yang dibawa ke Mahkamah itu, adakah yang dibuat oleh Pakar?

Tidak!!!

Oleh doktor biasa sahaja, GP atau Pegawai Perubatan.

Mahkamah terima tak lapuran yang dibuat oleh Pegawai Perubatan?

Tu lah yang aku nak cakap. Mahkamah terima!

Dlm kes Anwar ni, tiba-tiba Lapuran Perubatan mesti dari Dr Pakar. Kepala hotak dia!

Aku gerenti Anwar akan bebas dengan Lapuran Perubatan Dr Mohamed ini.

Polis mana yang bodoh sangat kata Anwar dah bersalah sedangkan kes masih disiasat. Bangang betul!

IP80-Ruhihayat berkata...

Kata kata Dr Suhaimi itu ada kebenaranya,dgn maksud bole di terima pakai,Tapi dalam keadaan mana?

Bila smue mengikut peraturan dan undang-undang nya.

Dalam hal ini perkara berlaku sebaliknya.(Di sebut dulu "Undang undang rimba).

Jadi,apa yang nak diharapkan,kalau penyamun perompak penipu pembelit jadi pemimpin(Ketua).

IP80-Ruhihayat berkata...

Pls read Peguam Suhaimi i/o Dr Suhaimi.

Mat Saman Kati berkata...

ofisboy,

matsamankati@gmail.com